Ik heb ooit een andere indoorcamera gebruikt maar mee gestopt omdat het een waardeloos ding was. Nu kreeg ik de kans om er 1 te testen en dat heeft mij anders naar een binnencamera doen kijken.
Ik zelf vind het design van de camera wel mooi. rond, glanzend zwart.
In de doos zitten uiteraard de camera, een heel lange voedingskabel met zelfs nog een bijbehorende stekker. Dat zie je niet veel meer. en een 'ophangsysteem' in de vorm van een plaatje waar de je camera mee kan ophangen zodat deze zijn 355 graden kan zien.
Ik heb de camera neergezet i.p.v. ophangen met zijn 'rug' tegen de muur.
Ik kon nu mijn volledige huiskamer (10 x 5) tot aan het einde van de achtertuin (12 x 8) zien.
Naar beneden en naar boven kijken met de camera en van links naar rechts gaat perfect met de app.
Het 355 graden rondom had ik niet nodig. In mijn geval was 180 graden voldoende.
Wel even uitgeprobeerd op een andere plek, en inderdaad bijna de volle 360 graden kan je bekijken :-)
Het installeren verliep voor mij lastig. Bleek dat ik net wat te ver van de router was. Eenmaal bij de router was het installeren via de app appeltje eitje.
Camera geplaatst. Wat jammer is dat hij constante voeding nodig heeft dus altijd in de buurt van een stopcontact moet zitten.
Beeld is in mijn ogen perfect. Scherp, je kan goed details zien. Nachtzicht is heel duidelijk.
Er zitten enkele leuke en handige zaken op als de mogelijkheid om middels de app via camera te praten, bewegingsdetectie voor mens of huisdier wat echt goed werkt, Je krijgt direct een melding op je telefoon. Als je thuis bent kan je via de app de camera 'uit' zetten. Altijd een prettig idee.
Er is een mogelijkheid om een SD kaart in de camera te plaatsen zodat deze dingen kan opslaan. Echter is er wel een abonnement nodig om terug te kijken. Dat is jammer.
Verder super tevreden over de werking, hoe soepel het gaat etc.
Ook prijstechnisch gezien is het een heel interessante hulp om de boel in de gaten te houden
Pluspunten
- beeldscherpte
- Panmogelijkheden
- prijs
- gebruik app
Minpunten
- constante voeding
- abonnement nodig om terug te kijken